Ben Eyckmans compagnon de rout

Ben Eyckmans


Drijfveer

Mijn fascinatie om de menselijke natuur te doorgronden en in een grotere samenhang te begrijpen drijft me om verheldering te brengen in complexe vraagstukken. Het geeft veel voldoening en ik voel me dankbaar dat ik mensen, teams en ondernemingen mag nabij zijn in hun zoektocht naar meer waarachtigheid en een efficiënter functioneren.

Ervaring

Het begeleiden van mensen en systemen ervaar ik als een ambacht, een stiel die ik onder de knie gekregen heb via de integratie van academische studies, een ruime waaier van opleidingen en trainingen, het jarenlang op pad gaan met wijze en ervaren leraars, een bewuste levenswandel en meer dan 20 jaar beroepspraktijk. Mijn ervaringen als leidinggevende, hr-manager, agogisch directeur, trainer-opleider sociale vaardigheden en systemisch psychotherapeut helpen mij om de mens en zijn hulpvraag vanuit complementaire invalshoeken te benaderen.

Continu leerproces

Scherp blijf ik door voortdurende bijscholing in vakgebieden als systeemkunde, dynamieken in familiebedrijven, psychotherapie, integrale bewustzijnsontwikkeling, leiderschap, deep ecology, organisatiecultuur, sociologie, filosofie, geneeskunde, psychohistorie, transhumanisme, duurzaamheid,... en door samen te werken met collega’s-specialisten in complementaire vakgebieden en via supervisie.

Mens sana in corpore sano


De levenshouding “mens sana in corpore sano” huldig ik door
de beoefening van yoga, eutonie, meditatie, hiking, nordic walking,
zwemmen en gezonde voeding.

"life can only be understood backwards; but it must be lived forwards"

Ben Eyckmans


Systemic coach & consultant