Ben Eyckmans compagnon de rout

Ontwikkelingstraject


Doelpubliek

Dit traject richt zich op mensen die zich het systemisch perspectief willen eigen maken voor professioneel en privé gebruik. Ik denk hierbij aan leidinggevenden, hr- managers, beleidsverantwoordelijken, , consultants, therapeuten, vormingswerkers, vertrouwenspersonen, middenveldwerkers, leerkrachten, activisten,...

Modulair

Ieder traject wordt modulair samengesteld op maat van de leerdoelen van de deelnemers en bestaat uit een basismodule aangevuld met specifieke modules met toepassingen voor privé en werk. Deze kunnen zijn: familiebanden- en relaties, beroepsmatig, opvoeding en onderwijs, de kunst van het helpen, werken in team, systemische waarneming en intuïtie-ontwikkeling, pre-en perinatale invloed,... Na de afronding van het traject kunnen deelnemers kiezen om hun persoonlijk leerproces te verdiepen in een systemische leergroep.

Leerproces

Het traject is een transformationeel leerproces waarbij de deelnemers uitgenodigd worden hun ervaringen te onderzoeken via zelfreflectie, hun genogram, oefeningen en deelmomenten. Daarnaast worden theoretische concepten aangereikt via hand-outs en leessuggesties. Het intens aan de slag gaan met persoonlijke thema's hebben deelnemers aan vorige edities van het traject ervaren als een persoonlijke verrijking en een voorwaarde om de systemische principes van binnenuit te begrijpen en te kunnen toepassen in hun dagelijks leven.

Persoonlijke thema’s onderzoeken vraagt de moed om uit je comfortzone te komen én je grenzen te bewaken. Respect voor grenzen, vertrouwelijkheid en vrijheid van leren draag ik hoog in het vaandel. Indien nodig kunnen de deelnemers beroep doen op mijn begeleiding buiten de cursusdagen.

Ben Eyckmans


Systemic coach & consultant