System Dynamics
Ben Eyckmans compagnon de rout

System Dynamics


Rode draad

Het systemisch perspectief loopt als een rode draad door mijn begeleiding van mensen, teams en organisaties, vaak op de achtergrond, soms heel expliciet. Omdat ik deze manier van kijken zo waardevol vind bied ik het System Dynamics ontwikkelingstraject en thematische workshops aan. Beide worden op maat van de behoeftes van de deelnemers vorm gegeven.

Persoonlijke integratie

System Dynamics staat voor mijn persoonlijke integratie die ik gedurende de laatste 20 jaar gemaakt heb via een ruime waaier van systemische initiatieven, workshops, supervisie, opleidingen en persoonlijke begeleiding. Ik denk hierbij in het bijzonder aan de System Dynamics jaartraining en de thematische fora onderwijs en opvoeding, ziekte en gezondheid, en socio-maatschappelijk. Tevens werd ik geïnspireerd door verschillende systemische stromingen, tradities en leraars. Dit pionieren heb ik ervaren als een verrijking voor mij als persoon en professional, voor mijn cliënten en de ruimere omgeving.

Beschikbaar maken

Via de System Dynamics activiteiten streef ik ernaar de kracht en de mogelijkheden van het systemisch werk meer beschikbaar te maken voor individu, organisatie en maatschappij. Deze doelstelling is gebaseerd op de overtuiging dat werken met het systemische perspectief een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het volledige potentieel en aan de transformatie van mensen en van organisaties en aan de uitbouw van een duurzamere wereld.

Ben Eyckmans


Systemic coach & consultant